Friday, August 27, 2010

Venetia - masti si sticla de Murano

Venetia este un oras in care te poti duce oricand. Poti petrece acolo un sejur sau poti face o excursie de city break. Intotdeauna proaspata, intotdeauna cu ceva nou de oferit, Venetia este un spectacol continuu. Poti cauta palatele ei sau podurile nenumarate, fantanile vechi din micile piatete, poti zabovi pe Podul Rialto pentru a privi oamenii, te poti delecta in muzeele ei.

Intr-o zi din anul trecut mi-am propus sa ma uit prin vitrine sau pe strazi dupa masti si obiecte din sticla de Murano. Si unele si altele sunt cumparate ca suveniruri de turisti, asa ca magazinele cu asemenea marfa abunda pe strazile orasului.

Mastile, traditionale pentru carnavalul venetian, sunt foarte variate ca forma, culori si materiale intrebuintate. Sticla de Murano poate fi cumparata sub diverse forme: obiecte utile (ex. lustre, farfurii, pahare, etc.), obiecte decorative, bijuterii - foarte cautate si apreciate de doamne. Iata ce am ales pentru voi, sa va arat azi:



7 comments:

Razvan Pascu said...

Foarte frumoase fotografiile...

Aliceee Traveler said...

Vaza aia alba e superbaaaaa

Gloria said...

ah! am o pasiune pt masti. sunt superbe!!

Traveling Hawk said...

Da, sunt multe lucruri frumoase la Venetia!

VertAnge said...

Foarte frumoase! Eu colectionez pandantive din sticla de Murano. Cand am fost la Venetia mi-am cheltuit jumatate din buget pe pandantive si inghetata :)

saiona said...

Venetia in timpul festivalului totusi nu imi place. Este si mai aglomerata decat de obicei. Eu va recomand sa mergeti fie devreme in primavara fie tarziu in toamna. E mai putina lume si mereu gasiti faimoasele masti venetiene :)

Becky said...

I love all of the masks and the glass! And the music Vivaldi wrote while in Venice! What a fabulous city...these wonderful photos to bring back the memories of our visit.