Thursday, October 28, 2010

Calcada portuguesa

Stiti ce este calcada portuguesa? Sau mozaicul portughez? Nimic altceva decat acele pavaje interesante pe care le puteti vedea daca mergeti la Lisabona. Se pare ca primul asemenea pavaj a fost realizat in 1842. Ele au tot felul de forme, culorile predominante fiind negru si alb, uneori si maroniu sau roscat. Impodobesc sau chiar inveselesc orasul. Sau se acomodeaza obiectivului langa care sunt, ca si in cazul celor de langa Oceanariu. Astazi va arat colectia mea:8 comments:

alicee said...

Foarte dragut.Ma va inspira in viitoarele proiecte :)

Traveling Hawk said...

Da, asa e, s-ar putea sa-ti foloseasca pentru idei de pavare a aleilor :)

Cristian said...

Am calcat si eu pe ele insa nu stiu cum e atunci cand ploua. N-am avut ocazia...

VP said...

I have to admit that I have been there but without noticing this amazing variety of tiles under our feet!

Traveling Hawk said...

@ Eu am avut, Cristian, dar nu s-a intamplat nimic grav! In penultima zi a turnat cu galeata, cum spunem noi dar nu mi s-a parut ca erau alunecoase si erau unele chiar pe strada cu hotelul unde stateam (cele roscate)


@@ May be you haven't been in the right place :) Look more careful next time :) There are really many places where you may see them.

Liliana said...

Super! Imi voi aminti cand voi ajunge acolo ;)

Traveling Hawk said...
This comment has been removed by the author.
Traveling Hawk said...

Ai in plan sa mergi la Lisabona, Liliana? Noi am fost acum doi ani, intre Craciun si anul nou. Doua-trei zile au fost mai cu ploaie, restul a fost timp furmos. Oricum, orasul e frumos mereu. Mi-ar placea sa ma intorc acolo pentru cateva zile, mai ales ca mai am cate ceva de vazut :)