Thursday, November 4, 2010

Arta stradala urbana

Starting today I write a short resume at the beginning, in order to make myself understood by those who do not know Romanian. The automatic translator is not good enough, so I decided to do this.
It's obviously that today my subject is wall art, mainly grafitti and stencils. I found them in my home town, Timisoara.

Astazi vreau sa va arat cateva exemple de arta vizuala din orasul meu, grafitti si stencils. Cred ca toata lumea este familiarizata cu acest gen de arta destul de controversat.

In Timisoara, Primaria a pus la dispozitia artistilor cateva locuri, cum ar fi o subtraversare si peretii unei cladiri foarte mari, careia - de la Revolutie incoace - nu i s-a gasit inca destinatie si zace parasita, desi este amplasata intr-un loc destul de central al orasului. Si ei s-au desfasurat.  Iata ce a iesit (am mai gasit unele si in alte locuri):


































Cum apreciati voi acest fenomen?

7 comments:

VertAnge said...

Imi plac mult "giraful" si calul.
Este si aceasta o forma de arta. Nu am nimic impotriva atata timp cat nu vandalizeaza nimic.In schimb ma enerveaza cand vad pe cate o cladire foarte frumoasa (din pacate de multe ori neingrijita) nu stiu ce indemnuri politice sau fotbalistice.

Daliana Pacuraru said...

Da, subscriu la cele spuse de VertAnge...
Unele desene sunt senzationale si cum in Romania gasesti putine cladiri intretinute (cel putin in Bucuresti) ....propun o camapanie de cosmetizare a cartierelor cu grafitti ...ha ha
Poate asa autoritatile se trezesc la realitate!
Salutari!

Aliceee Traveler said...

Foarte frumoasa idee. Intr-o viitoare excursie in Timisoara le voi cauta si eu

Costea Andrea Mihai said...

da..foarte faina prezentare...imi place tare cea ,,nedreptatea devine lege,revolta devine obligatie'' f bun mesajul..e de actualitate la noi...felicitari

Traveling Hawk said...

De acord cu ceea ce ati spus. Va multumesc tuturor pentru comentarii.

ANRAFERA said...

Pintadas llenas de alegorías, detalles, protestas...otra manera de expresarse. Saludos cordiales.
Ramón

Traveling Hawk said...

I can't agree more, Anafrera. Greetings.