Monday, November 29, 2010

Cazare la Ohrid / Accommodation in Ohrid, Macedonia / F.Y.R.O.M.

Last year, on my way to Lefkada, Greece, I stopped 3 days in Ohrid, Macedonia /F.Y.R.O.M. Known as "the Jerusalem of the Balcans", Ohrid, on Ohrid Lake, is a good place to spend a couple of days visiting the numerous basilics, churches, monasteries, museums, the antique theatre and fortress. It is said you may find one church for every day of a year! I do not know if this is real, but what I know for sure is that Ohrid is a charming place, with nice and friendly people. I will go there again one day.

Denumit si "Ierusalimul Balcanilor", Ohrid atrage un mare numar de turisti atat prin asezarea sa pe malul lacului cu acelasi nume, mare cat o mare interioara, cat si prin numeroasele vestigii istorice si bisericesti. Se spune ca Ohridul are cate o biserica pentru fiecare zi a anului. Am povestit mai pe larg despre zabava noastra acolo in postari din luna august.
In Ohrid exista numeroase posibilitati de cazare: hoteluri, vile, pensiuni sau particulari care inchiriaza cate o camera, pe care ti-o ofera pe strada, imediat ce te-ai dat jos din masina. Eu am ales insa cazarea utilizand booking.com

Este vorba despre Vila Kale, in orasul vechi, construit in trepte, deasupra orasului nou. Este o afacere de familie, inceputa acum aproape 3 ani si condusa cu succes de doamna casei, Gordana Kovaceska, de profesie economist. Ca sa ajungi acolo trebuie sa intri prin poarta vechii fortificatii a tarului Samoil si apoi sa o iei pe o straduta, lasand in urma biserica St. Bogorodica Perivlepta (sec.13). In apropierea portii exista si o parcare, unde poti lasa linistit masina peste noapte, daca cele 3-4 locuri de parcare ale vilei sunt deja ocupate.
 poarta de intrare in orasul vechi
 intrarea spre Biserica Bogorodica Perivlepta
 partea din spate a vilei, spre teatrul antic
 privelistea de la geamul camerei
Gazdele sunt oameni primitori, cu care poti comunica in limba engleza. Vila este frumos asezata, avand la poalele ei vechiul teatru antic si pe culme, vis-a-vis, fortareata lui Samoil.

Pe stradute vechi, inguste, cu case intre care zaresti uneori o frantura din lac, ajungi in 10 minute in centru.
 arhitectura traditionala veche
Tot de la vila, ai aproape numeroase obiective: teatrul antic, fortareata, catedrala si multe biserici. Nu este departe nici locul de scaldat si plaja, care ofera si numeroase terase. Dupa cum se vede, totul este la indemana pentru suma de   euro/noapte/camera dubla. In camera ai frigider si aer conditionat, baie en-suite, iar pe coridor, chiar langa intrarea in vila, un computer conectat la internet iti sta la dispozitie ca sa-ti verifici mailurile sau sa-ti planifici urmatoarea excursie.

16 comments:

joo said...

The place looks fabulous! Love your photos and uunderstand pretty well why you want be back there!
My favourite is the old door with the strange, hand - like knocker, terrific!

Traveling Hawk said...

Thanks, Joo! You should visit this place, it's wonderful!

VP said...

Another great place I know nothing about!

Traveling Hawk said...

VP :)

Traveling Hawk said...

VP, if interested, you may see/read my posts about Ohrid and Sveti Naum Monastery in the Archive (August).

Victor Mihiş said...

ce frumos, ce enervant!
ce frumos,... cât pitoresc poate să fie în aceste locuri cuminţi, unde fiecare lucru pare la locul lui, unde toate formele şi culorie formează o adevărată simfonie a bunului simţ...
ce enervant că aşa-ceva mai rar găseşti pe la noi...

Traveling Hawk said...

Mai gasesti, Victor,dar trebuie sa cauti cu grija! Pe tema asta ar fi insa multe de spus...

Rizalenio said...

What a wonderful tour again, and this time it's Ohrid. I'm learning everyday via your site. Lovely place.

Traveling Hawk said...

Thanks, Rizalenio, for your nice and kind comment.

Rajesh said...

Very interesting and beautiful place. The shots of the place are superb.

Traveling Hawk said...

Thanks for looking, Rajesh!

Julie ScottsdaleDailyPhoto.com said...

great images and they really give me a feel of this quaint place

Traveling Hawk said...

Thanks, Julie, for the kind words :)

Liliana said...

Cu ce ai mers in Macedonia? Cu masina? Daca da, e ok - ai nevoie de cine stie ce minune de asigurare, etc.
Pt mine ar fi de interes ceva aspecte practice legate de drum. Ma bate un gand de aprilie ...

Traveling Hawk said...

Am avut asigurare fiindca am mers in Grecia, Macedonia fiind o halta ca sa zic asa. La granita insa nu o cere nimeni, daca la asta te referi.

Sunt multe lucruri de vazut acolo asa ca o miini-vacanta de vreo 3-4 zile acolo, daca nu se poate mai mult, e binevenita.

Dudian said...

Mi se pare o destinaţie fantastică şi pentru vară pentru cei ce vor să scape de litoralul lu' peşte. am ajuns aici la sfârşitul lui noiembrie,cu siguranţă nu e cea mai indicată perioadă, însă şi aşa am rămas impresionant de frumuseţea locului.