Thursday, November 11, 2010

Southwark, Londra

In a gloomy day we visited Southwark, in South-East London, to see the Millenium Bridge. It was a very good spot for taking photographs because there were there Tate Modern, Globe Theatre, St. Paul's Cathedral and many of London Bridges. The weather was rainy and clouded, so we head to the metro again, to return in Central London.

Ne-am dus in Southwark fiindca am vrut sa vad mai de aproape Millenium Bridge. Cand am iesit din moderna statie de metrou  ne-am trezit intr-un fost cartier muncitoresc, cu puburi si cladiri industriale. Intre ele si The White Hart, fosta statie de diligenta pe drumul Londra - Brighton din secolul al XVI-lea si transformata apoi in han la 1753. Alte puburi din zona pot fi gasite pe internet, recomandate pentru decorurile diverse: The Ring (o lume a boxului), Lord Nelson (legat de personalitatea amiralului), The Union Jack (cu toate jocurile vechi, specifice unui pub).
Indreptandu-ne spre Tamisa, vedem vechi cladiri industriale, monotone dar si unele cladiri noi, moderne, care mai invioreaza aspectul cartierului.
Chiar pe mal se afla Tate Modern, muzeu de arta, deschis tot intr-o fosta centrala electrica. Oare noi de ce nu putem folosi aceste cladiri si le lasam sa cada in paragina? Cu talent si imaginatie, iata ce a iesit:
Cred ca e inutil sa spun ca vremea nu era prielnica fotografiilor, se vede! Era o zi mohorata, innorata si, din cand in cand cu ploaie adica, cum spun englezii, gloomy. Asta nu ii impiedica insa pe oameni sa iasa la plimbare, chiar si impreuna cu cainii lor.
Chiar in dreptul lui Tate Modern, Millenium Bridge, cosntruit impreuna cu Millenium Dome, pentru a sarbatori intrarea intr-o noua era a omenirii, ne leaga de Saint Paul's Cathedral.
Acesta nu este insa singurul pod care se poate admira de aici, de pe chei. Pe langa poduri, sunt si cateva cladiri care atrag atentia.
Nu departe de locul in care ne aflam putem vedea si celebrul Globe Theatre, loc de desfasurare a companiei Shakespeare, construit in secolul al XVI-lea.
De aici, ne intoarcem la statia de metrou pentru a reveni in centrul Londrei.

18 comments:

marianaesincai said...

Frumos si interesant!. Langa edifiii vechi, monumentale, la fel ca francezii la Louvre,englezii amplaseaza cate o constructie moderna cum e Millenium Bridge. Interesant este ca amplasamentul alaturat, de vechi si modern, care poate pe unii ii deranjeaza, produce efecte favorabile ,incita la a fi vizitate si comentate. Din cate vad au pus si englezii panouri protectoare in statiile de metrou.In urma cu cativa ani nu erau.

Traveling Hawk said...

Da, sunt in statiile mai noi, ca la Paris.

VertAnge said...

Ce rol au panourile acelea? Sa nu cada cineva pe sine?

Traveling Hawk said...

In principiu, da. Este nevoie si de o mare precizie la oprire pentru ca vagoanele sa opreasca in dreptul usilor.

VP said...

I'm so sad that this year I won't go to London. This that you showed us is one of my favorite wlak. I have an almost identical picture of the same yellow door between the Tate and the Globe.
Thank you for this wonderful reportage.

Traveling Hawk said...

Thank you for your comment,VP! I discovered this place years ago and everytime I am in London I go there. It's a place full of energy.

CIMPOACA LAURENTIU said...

frumos reportaj ai realizat aici:)...imi plac imaginile ...bravo

Traveling Hawk said...

Multumesc. Mai vino daca iti place ce vezi aici :)

Daliana Pacuraru said...

Hey, Hawk!
Jurnalele tale ma fac sa ma nasc a doua oara...numai sa calatoresc!
Asa frumoase povesti...fotografii...
Ghidurile astea de pe piata se pot sinucide in liniste!
Salutari!

Traveling Hawk said...

Multumesc Wind, e prea mult! Nu fac altceva decat sa spun si altora ce am vazut si sa documentez asta cu fotografii. Iar la capitolul asta nimeni nu te intrece! Oricum, imi pare bine ca veniti pe blogul meu care e oricum foarte tanar inca, abia l-am inceput la sfarsitul lui iunie. Mai am povesti de spus si altele stau sa se nasca din calatoriile viitoare. Multumesc mult pentru incurajari!

Phivos Nicolaides said...

Beautiful pictures from a great city!

Traveling Hawk said...

I totally agree with you, Phivos! It's a great city indeed, and I'm very happy when I'm able to be there.

LifeRamblings said...

wow, there's so much to see in LOndon. i enjoy these pictures very much. Thank you.

J_on_tour said...

Nice set of pictures you have here. It reminds me of my last trip to London (check out my blog .. labels-London) when I crossed from St Pauls to Tate then Southwark tube station. Thanks for the memory.

Traveling Hawk said...

Life Ramblings and J_on_tour, thanks for the comments.

thepinaysolobackpacker said...

wow! beautiful, i wish i can visit this in the future.

Traveling Hawk said...

I wish you a nice journey! May your wish come true!

London hotels said...

wow awesome shots. My favourite photos are these of the wall paintings. They have always been my passion.