Tuesday, September 6, 2011

Vacanta in Muntenegru 2. Cazare in Canionul Tara / Montenegrin Vacation 2. Accommodation in the Tara Canyon

ECO-OASIS (750 m alt.) complex consists of four wooden houses and camping places. It is located at the beginning of the Tara Canyon, in Dobrilovina hamlet, in the Durmitor Natural Park. The place is wonderful, surrounded by white cliffs, on which the black Montenegrin pine climbs.

A house of 35 sq.m. has two rooms, a small living and a bath. Four-five persons could sleep there for a total of 48 euros/night. Breakfast may be served at a cost of 5 euros/person and it is worth every cent, as all the products are natural.

The little church from Dobrilovina (XVth century) is very near. Nice walks, climbing or rafting could be made in the Tara Canyon. ECO-OASIS is open all year round.
ECO-OASIS este un loc de camping, prevazut cu patru casute din lemn, construite in cadrul unui proiect USAID pentru tineri intreprinzatori. L-am gasit pe hostelworld.com si a fost o alegere inspirata deoarece zona este de o frumusete aparte. Site-ul retine 10% din costul total al cazarii in momentul rezervarii, restul achitandu-se la sosire.

Complexul se afla in satul Gornja Dobrilovina, situat in Parcul Natural Durmitor, chiar la inceputul canionului, la o altitudine de 750 m. De jur imprejur se ridica pereti de calcar pe care se catara frumosul pin negru muntenegrean, etalandu-si coroana ca o pagoda chinezeasca.
casa din Dobrilovina
E liniste in jur si gazdele noastre, care locuiesc chiar acolo, isi vad de gospodaria lor: aduna fanul proaspat cosit si au grija de animale: vaci, capre si iepuri.

O casuta, de 35 m.p., are doua camere (una cu pat dublu, cealalta cu doua paturi suprapuse), o mica baie si un hol marisor, pe post de "living". In fata, o micuta veranda te imbie sa stai dimineata la o ceasca de cafea fierbinte sau seara la un pahar de vin si sa absorbi prin toti porii frumusetea si linistea din jurul tau. Tara curge mai jos si nu se aude de la casute. O asemenea casuta, pentru 4-5 persoane, costa 48 de euro pe noapte.
Daca doresti si micul dejun, neinclus in pretul cazarii si care costa 5 euro/persoana, nimic mai simplu: se asterne fata de masa si apoi se acopera totul cu farfurii cu sunca afumata si salam uscat, de casa, branza, oua fierte, magiun de prune, iaurt si miere, paine calda, cafea sau ceai. Total este natural, produs chiar acolo, in gospodaria gazdelor, asa ca iti lingi degetele!
Foarte aproape de acest loc se poate vizita micuta manastire Sf. Arhanghel Mihail din Dobrilovina, unul dintre importantele centre de cultura ale zonei, in secolul al 15-lea. Cele cateva calugarite de acolo fac ca atmosfera locului sa fie una speciala.
In canionul Tarei se pot face plimbari frumoase pe jos dar si ture de rafting.

32 comments:

VP said...

I like to discover an almost mysterious (at least to me) place through you photos.

joo said...

This place is fabulous! I love the cliffs!

RIZALENIO said...

Fascinating place. Cabins alone are beautiful, then add the surrounding. Totally equals perfect vacation.

Randy said...

What a wonderful place to explore and relax.

Traveling Hawk said...

VP, I am glad that I may offer you fresh images from an unknown (for you) place. May be you will go there by yourselves.

Traveling Hawk said...

The karst landscape is always nice, Joo!

Traveling Hawk said...

Tara Canion is famous among the people from ex-Yugoslavia, Rizalenio. There were a lot of cars from Beograd there. Romanian going to Montenegrin seaside are also transiting the area.

Traveling Hawk said...

You are right, Randy, even more than 2 days may be spent there.

Joop Zand said...

I like this place.... nice for a holiday....good pictures again.

Greetings, Joop

thanks for all your comments.

Liliana said...

Cat de frumoase pot fi cabanutele acelea de lemn!

Traveling Hawk said...

Thanks, Joop! It was a great place for relaxing.

Traveling Hawk said...

Da, erau frumoase dar si spatioase si confortabile, Liliana!

cartim said...

Este o zona frumoasa si salbatica in acelas timp ..

Traveling Hawk said...

Asa e. Cartim!

Teri said...

Did I miss what country this is in? I love the cabins! Nice to find places like this along the way for relaxing and hiking.

Traveling Hawk said...

It's Montenegro, Teri, part of ex-Yugoslavia.

Doug Hickok said...

What beautiful places you travel to see! I love your adventures, and the images you share with us. The old stone church is wonderful :^)

Traveling Hawk said...

Thanks, Doug, for your warm words of appreciation.

Magia da Inês said...

✿ °º✿
°✿
Olá!
Passei para admirar suas fotografias...
Beijinhos.
Brasil
✿♥
°º✿✿

Phivos Nicolaides said...

Beautiful place great pictures!!!

Victor said...

superb loc...
da, cred că ar putea fi între destinaţiile următoare, mai puţin bătătorite
mulţumesc, şoimule!

Traveling Hawk said...

Obrigada, Magia da Ines!

Traveling Hawk said...

Thanks, Phivos!

Traveling Hawk said...

ma bucur daca vreo postare te inspira, Victor!

Cristina DUMITRU said...

Interesanta relatarea! Locuri de campare erau pe langa casute? Multumiri anticipate pentru raspuns!

Traveling Hawk said...

Da Cristina, chiar erau niste polonezi acolo, cu van-uri si corturi, cand am ajuns noi dar au plecat mai departe in noaptea urmatoare. Toata portiunea de iarba din poze sta la dispozitie pentru campare.

Traveling Hawk said...

P.S. M-am uitat pe poze, Cristina, si realizez ca nu am pus-o si pe cea care arata mai mult din perimetru. Este loc suficient chiar pentru a tabara de corturi, adica multe:)

LifeRamblings said...

looks like a perfect getaway. the place looks fantabulous. so peaceful and tranquil views.

Traveling Hawk said...

Thanks for the comment, Life Ramblings!

J_on_tour said...

A wonderful peaceful place with tasteful log cabins fitting in with the background. Having Breakfast served for you in a place like this is outside my UK concept. The owners must organise to bring it around for you then? Nice small church too with unusual wooden tower.

Traveling Hawk said...

No, the breakfast was served where those long benches are, in the reception area. We went there, from our cabin.

Valeriu Niculae said...

Salut,

Noi am dori sa mergem cu cortul si am vrea sa stim daca sunt facilitati si pentru cei care nu se cazeaza la casute: dusuri, toalete.

Mersi