Wednesday, February 15, 2012

Calator in Thailanda. 20 Wat Saphan Hin / Traveller in Thailand 20. Wat Saphan Hin

Our second day in Sukhotai started early in the morning, at 6 o'clock, when the tuk-tuk arrived to take us to Wat Saphan Hin, in the western part of the Old Town, ouside the Historical Park. It was Paolo's recommendation to visit this temple at sunrise. The whole trip (including four temples) lasted three hours, and we paid 200 bht (aprox. 5 euros) to the driver.

It is said that King Ramkhamkaeng rode a white elephant to go there, in the Aranyka forest, to pray at Buddha's Attharot statue, one of the most photographed image in Sukhotai.

The beautiful sunrise we saw there, reminded me of that in Jaisalmer, India, on last December (2010).  After the sunlight gained force and brightness, we went down to the tuk-tuk, to visit the other three temples.

A doua noastra zi in Sukhotai a inceput dimineata, devreme. La ora 6 a sosit tuk-tukul care ne-a dus sa vizitam alte patru temple, in afara parcului istoric. Vizita a durat in total 3 ore, iar plata pentru tuk-tuk a fost de 200 bht ( cam 5 euro).

Wat Saphan Hin se afla in vestul orasului vechi Sukhotai, intr-o zona cu orezarii si ferme rurale traditionale. Vecinatatea junglei si o oarecare departare de oras fac ca templele din aceasta zona sa fie intr-o stare mai avansata de deteriorare.

Templul este situat pe un deal, la inaltimea de 300 m. Spre el urca o carare pavata cu pietre inegale si roasa de scurgerea apei de ploaie. Se spune ca regele Ramkhamkaeng venea aici, in padurea Aranyka, calare pe un elefant alb, pentru a se inchina la statuia lui Buddha, inalta de 15 m. Aceasta statuie poarta numele de Attharot si ilreprezinta pe Buddha in picioare.

La recomandarea lui Paolo, am venit aici sa admiram, de la inaltime, resaritul soarelui. Cand am urcat spre templu, statuia se desena ca o umbra uriasa. Umbrele padurii ne stateau aproape dar se auzeau deja primele pasari.
Pana am ajuns noi sus, orizontul a luat foc.
Am asteptat sa se lumineza mai bine, dand ocol statuii inalte de 15 m. Intre timp, pe masura ce soarele prindea putere, orizontul isi schimba culoarea.
Asteptarea asta imi amintea de cea din India, de la Jaisalmer, unde am pandit - de asemenea - rasaritul soarelui. Lumina cadea deja pe statuie, chiar daca soarele inca nu iesise.
Deodata, soarele s-a ivit mai intai putin, apoi tot mai mult, luand forma si stralucind puternic, ridicandu-se pe bolta.
Putina vreme, am avut pe cer in fata noastra soarele si in spate, luna. Apoi detaliile statuii au devenit to mai vizibile.
in stanga fotografiei, sus, se vede luna
 Buddha Attharot
Incet-incet, jungla de langa noi prindea viata, iar noi am coborat la tuk-tukul care ne astepta, lasand in urma una dintre cele mai fotografiate figuri a lui Buddha, din Sukhotai.


19 comments:

Vulpita said...

Minunata experienta cu rasaritul soarelui acolo la templu!

cartim said...

Superba este statuia lui Buda iar rasaritul surprins e tine este de-a dreptul superb ...

Totul este invaluit intr-o aura de mister ...

Traveling Hawk said...

A fost intr-adevar foarte frumos, vulpita! A meritat sa ne sculam devreme:)

Traveling Hawk said...

E frumos in acele ore cand ziua se ingana cu noaptea si astepti sa auzi cantatul pasarilor care incepe odata cu colorarea zarii...Dupa cum am scris, doar la Jaisalmer, cu un an in urma, am trait asemenea rasarit...Mai am de fapt unul, in insula Lastovo, in Croatia dar a fost mai altfel. Voi scrie despre el candva.

joo said...

What a fascinating place, and your photos are so beautiful!

Joop Zand said...

Fantastic to be there....what a lovely pictures with great colors...thanks for sharing this with us.....you are a great photographer.

Greetings, Joop

Anonymous said...

great shadowy shots!

Traveling Hawk said...

Welcome back, Joo, thank you!

Traveling Hawk said...

Thanks, Joop! You are too kind.

Traveling Hawk said...

I'm glad you enjoyed, Theanne!

Rizalenio said...

Beautiful sunrise photos. Like a painting. Amazing masterpiece you produced here, my dear friend.

DANI said...

Asta mi-a placut cel mai mult, din tot ce ai postat despre Thailanda. Minunat loc, minunat momentul ales, perfect totul. Statuia e extraordinara, imi place, cum se vad urmele timpului pe ea. Fantastice pozele. Fotograful din mine te invidiaza ...

Traveling Hawk said...

Thanks, Rizalenio, for the kind words!

Traveling Hawk said...

Multumesc pentru apreciere, Dani! Daca as putea, as mai merge o data in Thailanda si tot in partea de nord, sa vad si alte locuri. E minunat acolo!

Helma said...

Traveling Hi Hawk,

A white elephant is like a fairytale, but maybe he really lived. What a wonderful blog with amazing pictures of a very nice air interspersed with the images. Really a very nice blog.

Greetings, Helma

Traveling Hawk said...

Thanks a lot, Helma! You encourage me every time.

magda said...

Wonderful photos with big Bouda and sunrise!!!!
Many greetings

Traveling Hawk said...

Thank you, Magda, for the visit!

Watt said...

Buna, nu vrei sa facem schimb de legaturi? Daca da, fa un click pe numele meu pentru a-mi vizita blogul si lasa-mi te rog un mesaj pe paginba de contact.
Numai bine!