Saturday, July 28, 2012

Arigato, Japonia! 45. Hoo-do, Altarul Phoenixului din Uji / Arigato, Japan! 45. Byodo-in, Ujii

Byodo-in was founded by Yorimichi Fujiwara, in 1052, by transforming a rural villa of his father. On 1053 the Hoodo-in (Phoenix Pavilion) was added. During the Edo era the greatest part of the temple perished in flames, only the pavilion remained. Today it is protected by UNESCO and is a great example of the Edo period style. In interior, you may see the statue of Amithaba, and  the rest of walls paintings.


The temple can be visited only as a tour, organised at every 20 minutes. Every tour has 50 people. The explanations are offered in Japanese only. At request, you may receive an English text but, unfortunately, I did not know.


The structure mirrors in the Ajiike Pond. The whole park sorrounding Byodo-in is exquisite.

Templul Byodo-in a aparut, in 1052, prin transformarea dintr-o vila de familie a clanului Fujiwara. In 1053 acestuia i s-a adaugat pavilionul Hoo-do (sau al pasarilor Phoenix). In timpul erei Edo templul a pierit in flacarile unui incendiu, tot ceea ce a mai ramas fiind acest pavilion, intrat in patrimoniul UNESCO. El poate fi vizitat in interior doar prin tururi organizate, care au loc la fiecare 20 de minute, cu cate 50 de persoane. Explicatiile se dau doar in limba japoneza. Se pare ca exista si un text in limba engleza care se difuzeaza la cerere dar nu am stiut despre acest lucru.

In interiorul pavilionului se afla o statuie a lui Buddha Amida (Amitabha). Pe peretii innegriti se mai vad urme de pictura.De asemenea, a mai ajuns pana la noi o usa laterala, pictata.
usa pictata
credit to kumiko (cropped from her photo)
ghida care ne-a insotit
Constructia pavilionului este una gratioasa. Ea are, in centru, holul in care se afla zeitatea, iar de o parte si de alta a sa, cele doua aripi - care nu au un rol practic - dau intregii structuri alura unei pasari gata de zbor. Perechea de pasari Phoenix de pe acoperis intaresc aceasta impresie.
Intreaga cladire se oglindeste in apele iazuluiAjiike. Parcul care inconjoara Byodo-in este unul ingrijit, care valorizeaza peisajul montan din spatele sau. Chiar la intrare se afla niste arbusti Wisteria foarte batrani care, atunci cand sunt infloriti, trebuie sa dea un farmec deosebit locului.
 iazul Ajiike
Acest templu (ce a ramas din el) este atat de cunoscut si de vizitat, incat imaginea sa se afla pe moneda de 10 yen.



 

4 comments:

Randy said...

Lovely.

Traveling Hawk said...

Thanks!

Helma said...

What a beautiful Temel lets you see here and what Traveling Hawk pity you the text of the tour is not in English could get. On the 1st picture I see a beautiful painted door, but I see in this blog many beautiful things. Really beautiful to see.

Greetings, Helma

Traveling Hawk said...

Thank you, Helma!