Wednesday, November 17, 2010

Cazare la Beijing / Accommodation in Beijing

Starting with this post I decided to show you what accommodation I used on my travels. I am always looking nor for the cheapest neither for the most expensive one. I look for cleanliness and a good position in town. It is all about a good lace to sleep and the advantage of proximity to public transport. I do not have pictures from everywhere I have been but I will post what I have, may be it will be a starting point for you when looking for accommodation. Let me know, please, if you are interested in these kind of blogging too.

Incepand cu aceasta postare vreau sa va arat locurile in care m-am cazat in calatoriile mele. Nu am poze de peste tot fiindca nu intotdeauna m-am gandit ca ar fi util sa am asa ceva la indemana. Ma gandesc ca, poate, aceste poze si informatii va pot servi ca punct de plecare cand va cautati cazare undeva.

In ceea ce ma priveste, nu caut nici cea mai ieftina dar nici cea mai scumpa cazare. Considerand-o doar un loc in care dorm, caut curatenie si apropiere de un mijloc de transport in comun. Acestea sunt principalele criterii. Prefer sa cheltuiesc banii pe altceva decat pe o cazare scumpa. Am locuit in principal in hoteluri si cazari private. Pentru anul viitor mi-am facut prima rezervare la un hostel si am de gand ca, pe viitor, sa utilizez mai mult aceasta resursa.

Desigur ca incerc sa gasesc si pareri ale altor turisti despre locul respectiv dar le iau in consideratie cu rezerva pentru ca nu intotdeauna reflecta realitatea din punctul meu de vedere, pretentiile fiecaruia fiind diferite. Sper sa va pot fi de folos cu aceasta serie de postari.

Primul loc pe care vreau sa vi-l arat este hotelul in care am stat la Beijing. Am fost acolo in luna aprilie, 2009 si am locuit  la camera 727, etajul 7, Qianyuan International Business Hotel. Rezervarea am facut-o pe booking.com  TripAdvisor, pe care stiu ca multi il consultati, il claseaza drept hotelul nr. 431 din 3090 hoteluri din Beijing.
 fatada hotelului
 idem
 de la geam, spre partea din spate
de pe hol, spre Guijie street, noaptea
Hotelul este situat in cartierul Dongcheng, la cca. jumatate de kilometru de statia terminus a trenului care vine de la aeroport in oras. La o distanta aproximativ egala, se afla doua statii de metrou, facand foarte simpla deplasarea in oras, spre diverse obiective. In plus, hotelul se afla pe vestita Guijie Street sau Food Street cu nenumarate restaurante, pentru toate bugetele, deschise non-stop. Ce as putea dori mai mult?
 intrarea in hotel
 receptia
 camera dubla
 baia
Comunicati-mi, va rog, daca va intereseaza si asemenea gen de postari.

11 comments:

VertAnge said...

Mie mi se par foarte utile postarile de genul acesta. Am mai multa incredere in recomandarile tale decat in tripadvisor :)

joo said...

It's a great idea I think - good accomodation is crutial, isn't it?
This one looks really cool:)
As for the tower in Gdańsk, it's situated in the cnter near the Crane.

J_on_tour said...

I agree. It's worth getting something better than a basic hotel. In Paris and Prague I was right beside a metro station too.

Aliceee Traveler said...

Daca ne-ai zice si cat ai dat pe noapte si cat crezi ca ar merita, ar fi chiar util :)

Traveling Hawk said...

VertAnge, iti multumesc pentru incredere. Stiu ca fiecare are propriile sale criterii si nu am pretentia ca alae mele ar fi cele mai bune:)

Traveling Hawk said...

joo and J_on_tour, thanks :)

Traveling Hawk said...

alicee, am dat 32 euro pe noapte pentru dubla pe care o vezi in poza, cu mic dejun inclus si cred ca merita. Probabil ca se poate gasi si ceva mai ieftin dar mai putin bine pozitionat. In plus, viata este ieftina acolo, ma refer la mancare si transport in comun.

RIZALENIO said...

Yes, please post your stories/photos of the places you've stayed in abroad. That would be thrilling.

That's an awesome hotel lobby (6th image).

Traveling Hawk said...

I will, Rizalenio! I'm glad I got such a positive reaction to this idea.

VP said...

I know nothing about China and this kind of accomodation is a pleasant surprise.

Traveling Hawk said...

VP, it could be the dream of every photographer! There are so many things there awaiting to be photographed. China is a great experience per se. I know Beijing is not China, so I am longing to go there again. Among other Asian destinations, a flight to Beijing could be resonable priced:)