Tuesday, November 16, 2010

Expozitie de sezon la Palmenhaus / Season Exhibition at Palm House

Schonbrunn Palace together with Schonbrunn park entered UNESCO heritage in 1996. While in Vienna, I visit often the Palm House, a marvellous Art Nouveau metal construction, the biggest in Europe of this kind. Sometimes there is a special exhibition there. It happened that 2 years ago it was an exhibition of Poinsettia (Christmas Star), which I went to see. The photo results are quite here.

Pe langa minunatiile oferite de Palatul Schonbrunn in sine, parcul alaturat (ambele au intrat in 1996 in patrimoniu UNESCO) ne ofera multe atractii de vizitat. Printre ele, sera numita Palmenhaus - cea mai mare din Europa - si Gradina Zoologica - cea mai veche din Europa (1752).
Sera a fost proiectata de Franz von Segenschmidt in 1882, la solicitarea imparatului Franz Joseph I. Este un obiectiv arhitectonic de prima marime, construit in Jugendstil (Art Nouveau), atat de popular in Viena. Constructia din metal are o lungime de 111 m, latime de 28 m si inaltime de 25 m. Interiorul, cu temperaturi tropicale si umiditate foarte ridicata, este impartit in zone de clima si prezinta plante specifice acestora. In interior se gasesc si voliere cu pasari deosebite. Din loc in loc, banci, pe care te poti odihni. Este multa liniste aici. Doar trilul pasarilor sau susurul vreunui bazin cu apa. De aceea, multi locuitori ai zonei respective obisnuiesc sa mearga acolo sa se destinda.

Orele de vizita sunt vara intre 9.30-18 (mai-septembrie) si intre 9.30-17, iarna (octombrie- aprilie). Intrarea costa 4 euro pentru adulti si 2.50 euro pentru copii. La Schonbrunn se ajunge cu linia nr. 4 de metrou, statia Schonbrunn. Parcul se afla in spatele palatului. Pentru cunoscatori, exista si o intrare laterala in parc, foarte aproape de sera, din cartierul Hietzing.
Am fost in acest parc de foarte multe ori, asa ca il cunosc in trei anotimpuri, mai putin toamna - spre regretul meu. De multe ori in aceasta sera se organizeaza expozitii speciale. Asa a fost si acum 2 ani cand ma aflam la Viena intre Craciun si Anul Nou. Era o expozitie de Poinsettia sau "steaua de Craciun", Weinachtstern in limba germana. Fiind si mare amatoare de flori, m-am dus sa o vad. Am selectat unele fotografii din multele pe care le-am facut atunci si vi le daruiesc.

20 comments:

o_calatoare said...

de unde se ia biletul? direct de la sera sau de la Palat? poti vizita doar sera sau e cuplata cu palatul (interior)? labirintul se putea cu plata separat; frumoase imaginile; multumesc

Traveling Hawk said...

se plateste separat, la intrarea in sera - 4 euro.

VP said...

A peculiar seasonal version of Schonbrunn and some really beautiful flowers.

marianaesincai said...

Splendid!!Gradinile Schonbrunn iti ofera frumuseti deosebite in toate anotimpurile! In general la Viena este multa eleganta, intimitate si mult bun gust.

VertAnge said...

Eu am vazut doar Palatul. Stiam de sera si gradina zoologica, dar nu am avut suficient timp la dispozitie ca sa le includ in program. Data viitoare! :)

Traveling Hawk said...

It's one of my favourite pot flower,VP, as I'm born in December :)

Traveling Hawk said...

Se vede ca m-a apucat dorul de Viena, fiindca si postarea de maine ramane in acelasi parc. Multumesc, Mariana, ca imi citesti blogul!

Traveling Hawk said...

VertAnge, maine iti dau un motiv in plus ca sa te plimbi prin parc data viitoare :)

LifeRamblings said...

beautiful architecture and love the different variety of flowers. hope your week is going well.

Traveling Hawk said...

Thank you, Life Ramblings. Have a nice day!

RIZALENIO said...

Here in my country, we put plants that resemble poinsettia (or maybe its a different kind of poinsettia) in our office building during holiday season. It creates an atmosphere of cheerful holiday. Staring at your photos made me feel that - joyful feeling.

I love all the photos esp the first four images.

Traveling Hawk said...

Ths\ank you,Rizalenio! The same here, we also use them to bring a Christmas feeling.

joo said...

I love Palm Houses, and whenever I can I visit them. This one looks really great, especially in winter scenery.
You should visit Gdańsk one day! I'm sure you would love it:)

Traveling Hawk said...

Thank you, Joo! I am sure too! I would like to see Krakow as well :) I was never in Poland.

Phivos Nicolaides said...

Excellent pictures, beautiful place!

Traveling Hawk said...

Thank you, Phivos! Yours aren't bad either :)

Unknown said...

Beautiful pictures.Greetings Andrzej.

Traveling Hawk said...

Thanks, Andrzej!

Joop Zand said...

Very nice serie photo's,
your great !

greetings, Joop

Traveling Hawk said...

Thanks, Joo, for your appreciation!