Sunday, May 8, 2011

Momente din Seul 2. Cazare la Seul / Seoul Moments - 2. Accommodation in Seoul

INSIDE at home is the name of the hostel I found on hostelworld.com, and where I booked a single en-suite for the week I spent in Seoul. Minyong Yu and his sister Jiyeon Yu are the young owners of the hostel. They both speak good English and are more than happy to offer advice for objectives, itineraries, restaurants.

For a very clean room with a kitchenette and bathroom, I payed 22 euros/night which is not  much considering prices at Seoul hotels. The hostel was at 10 walking minutes from the subway station Hyewa, on line 4. It is important to retain the exit number as there stations with 12-14 exits and you won't to end up in a wrong place.

Another exit of the same station took me to Daehangno, an artistic quartier, with lots of teathres (over 300!), galleries, a nice little park - Marronier Park -, and hospitals. 


Former Daehangno Hospital was built in 1907 under Japanese occupation, after the plans of a Japanese architect. It is a nice red brick building, with a neo-baroque clock tower, which looks attractive. Today it is a medicine museum.

Daehangno is the name took after the most important university in Korea - Seoul National University - which moved South of Hangnang River in the '70. It means "university street".There is here another prestigious university, the oldest one, Sungkyunkwan. I will blog separately about this.

The little street to the subway station is full of little shops and eateries and becomes very animated in the evening, because of the students living in the area.

Hostelul la care am stat in Seul se numeste INSIDE at home si l-am gasit pe hostelworld.com Oferta sa este destul de diversificata, de la camere comune, tipice hostelurilor pentru backpackers, la camere single sau duble, en-suite, adica cu baie proprie. Eu am ales o camera single en-suite, care m-a costat 22 euro pe noapte. Nu este foarte ieftin dar nici scump, daca va veti uita la preturile hotelurilor din Seul.

Asezat pe o straduta linistita, intr-un cartier universitar, plin de tineri, hostelul este proprietatea a doi frati: Minyong Yu si sora sa Jiyeon Yu, amandoi vorbitori de engleza si persoane deosebit de amabile. Ei fac tot ceea ce le sta in putinta ca oaspetii lor sa se simta bine. Sunt gata sa ofere sfaturi, sa dea explicatii, sa recomande obiective, trasee, restaurante.
cladirea in care s-a aflat camera mea
accesul electronic iti permitea sa vii si sa pleci cand doresti si constituia o buna protectie
Camera mea oferea un pat, un calculator cu conexiune la internet, putand functiona si ca TV, aer conditionat, o mica chicineta cu plita cu gaz, cuptor cu microunde, prajitor de paine si vesela aferenta, frigider, baie cu dus si chiuveta, uscator de par. Ce puteai sa-ti doresti mai mult? Aveai independenta totala. In plus, beneficiam de "ondol", sistemul traditional corean de incalzire pe sub parchet, care este foarte placut, avand in vedere ca in camera nu ai voie sa stai incaltat. Aveam insa si un termostat cu care reglam caldura dupa cum doream.
pe straduta "mea" a inflorit liliacul
strada care duce spre locul de cazare
un mic restaurant, pe aceeasi strada
Hostelul se afla la 10 minute de mers pe jos de statia de metrou Hyewa (linia albastra), iesirea 4. In Seul este important sa stii pe ce iesire trebuie sa iesi, statiile avand mai multe, iar cele care sunt si punct de transfer spre alte linii (sunt 9 in total) ocupa o suprafata subterana mare si au foarte multe iesiri, chiar 12-14 cele mai importante! Asta inseamna ca, daca gresesti iesirea, poti iesi la suprafata in cu totul alt loc decat ai dorit. Ghidurile turistice indica insa, pentru fiecare obiectiv (la foarte multe se poate ajunge cu metroul) iesirea aferenta. Voi scrie mai mult despre metroul din Seul in alta postare.
In imediata apropiere a hostelului am putut vedea deja florile de cires, al caror sezon era, spre bucuria mea! La cca. 15 minute de mers pe jos, am putut vizita, chiar in prima zi, primul dinte palatele seulite: Changgyeonggung.
intrarea la Changgyeongung
Straduta care duce la metrou este intesata de pravalioare, cafenele si locuri de mancare. Seara ea devine foarte animata, datorita studentilor care locuiesc in zona.
o statuie a lui Gandalf (Stapanul Inelelor), pe straduta care duce la metrou
Iesirea nr. 2 te aduce chiar in Parcul Marronier, Daehangno. Daehangno se mai numea si "strada universitatii", nume luat de la Universitatea Nationala Seul, cea mai prestigioasa din Korea, care s-a mutat insa in sudul raului Hangang, in anii '70. Tot aici se afla si cea mai veche universitate, Sungkyunkwan, careia ii voi dedica o postare separata.

Azi, acesta este "cartierul teatrelor" (peste 300!) si locul in care arta stradala este la ea acasa. Mereu se intampla cate ceva aici. Arko Art Gallery, care se afla in micul parc Marronier, a constituit un loc ieftin de expozitie, contribuind astfel la dezvoltarea artei moderne.
Parcul Marronier
 
Arko Art Gallery
Tot aici este si o zona a spitalelor, cele mai multe fiind cladiri monumentale, moderne. Fostul Spital Daehan, astazi muzeu de medicina, a fost construit in anul 1907, sub ocupatie japoneza, dupa planurile unui arhitect japonez. Este o cladire masiva, din caramida rosie, ca si alte constructii japoneze ale vremii, cu un frumos turn cu ceas, in stil neo-baroc.
 fostul spital Daehan
 Spitalul Stomatologic Universitar
 Spitalul de Urgenta
 biserica catolica in stil modern
Zona Daehangno este frecventata de multi tineri, de aceea distractia este la ea acasa.

Pentru cei care stau mai mult in Seul, in acest cartier se desfasoara dumineca o piata filipineza, unde se pot cumpara produse specifice si se poate manca mancare stradala filipineza.




18 comments:

Swit Rocs said...

Nu am stat niciodata la un hotel care sa aiba calculator si atatea alte beneficii in plus! Iar pretul mi s-a parut chiar OK, insa nu stiu cum sunt preturile acolo, adica daca valoarea monedei e aproximativ ca in China, mi se pare destul de mult, daca e aproximativ ca in Japonia, mi se pare foarte putin.
Pare un oras foarte vesel si animat, iar spectacolul oferit de ciresi lunile acestea cred ca este absolut minunat... Chiar mai deunazi am primit un video prin mail de la fostul meu profesor de japoneza care s-a intors in Japonia, cu o astfel de "ninsoare" de petale.
De abia astept urmatoarele postari! O duminica frumoasa, va doresc!

Traveling Hawk said...

Multumesc, Rocs, la fel!

Cred ca este intre cele doua. Mie mi s-a parut rezonabil. Coreea de Sud nu este o tara ieftina dar nici exorbitant de scumpa.

Parada ciresilor a fost, intr-adevar coplesitoare!

Doug Hickok said...

Excellent adventure! I especially like seeing Gandolf :^)

Liliana said...

Travelling Hawk, poti sa ne dai ceva exemple de preturi? Un pranz, o intrare la muzeu, transport, etc.
Multumesc!

Traveling Hawk said...

@ Wang Han Yang, thank you for the visit. I will look after your blog soon.

@ Doug, Gandalf came as a surprise to me. I really do not understand what connection is between the place and the statue but as I am fan Lord of the Rings, I was pleased to see Gandalf:)

@ Voi scrie si despre preturi, Liliana, la postarile respective.

VP said...

First impressions of a strange and beautiful place!

Traveling Hawk said...

Yes, VP, in some respect it is different from what we now.

Randy said...

Is that Garfield the cat? Looks like it was a fun trip.

VertAnge said...

Foarte dragut hostelul! Cat despre oras, la prima vedere imi place. Pare foarte "aerisit".

Traveling Hawk said...

@ Yes, Randy, and he jumped and danced when he saw me taking the photo:0 We even shaked hands afterward.

@ Asa si este in cea mai mare parte pe care am vazut-o eu, VertAnge. Are bulevarde largi, multe in panta - fiind inconjurat de munti - si o mare de azalee inflorite. Ca sa nu mai vorbesc de ciresii infloriti, care rasar peste tot.

Duncan D. Horne - the Kuantan blogger said...

Well that sounds like it was a pretty good room for a quite decent price!

Duncan In Kuantan

Traveling Hawk said...

it certainly was, Duncan! It offered me all the independence I wanted, and it was quite comfy.

Claudia Mihaila said...

Numai la ciresi infloriti nu m-as fi asteptat in Seul :)

Traveling Hawk said...

Cum sa nu?! Coreea de Sud este cea mai apropiata de Japonia, din multe puncte de vedere. Asa ca, cine nu are bani de Japonia, merge in Coreea de Sud:) Dincolo de gluma, sunt multe festivaluri pentru ciresii infloriti si ii gasesti in foarte multe locuri.

RIZALENIO said...

Was that your room, my friend? Looks comfy. I noticed that they have a lot of interesting art installations, including the slimmer Garfield mascot. Have a great week ahead.

Traveling Hawk said...

Yes, it was, Rizalenio.

I wish you a super week too, may be a cooler weather?! Eat a lot of ice-cream!

k.a. photography said...

Superba postare, pur si simplu ma simt acolo si eu.. :)

Traveling Hawk said...

Multumesc, Andras, ma bucur ca iti place!