Thursday, July 7, 2011

Momente din Seul 27. Bukchon Hanok Village / Seoul Moments 27. Bukchon Hanok Village

Bukchon Hanok Village or the North Village is a very special part of Seoul. Here, many traditional houses have been preserved and the whole neighbourhood became a great touristic attraction.
Unfortunately I left it for the last day, after I visited Jongmyo and the rained pourred upon me. So I only succeed to visit a little of it.

At the beginning, this was the place where the Yangban liven, the wealty families and the members of the royal family. So, this is a part of the city where their descendants live. Only during the 20th century a lot of artisans and artists moved in, and gave color to the neighbourhood.

Bukchon Hanok Village sau Satul Nordic este un loc pe care am tinut sa-l vizitez neaparat in Seul pentru caare foarte mult de oferit turistului: o aglomerare de hanok-uri, case traditionale coreene, din diverse perioade, multe muzee mici dar interesante, atelierele unor artizani, magazine de suveniruri, galerii, ceainarii si cafenele, restaurante si, desigur, multe obiective de fotografiat.
Asa cum se intampla insa de multe ori cand ma aflu intr-un oras mare doar pentru o saptamana, prioritatile sunt greu de stabilit, si, de multe ori, se schimba sub impulsul momentului, la fata locului. Asa s-a intamplat si cu Hanok Bukchon Village. Pentru ca am lipsit doua zile din Seul, am mers mai intai in alte locuri si m-am trezit in ultima zi inainte de plecare, inghesuind Jongmyo si acest cartier, in aceeasi zi. Nu ar fi fost prea rau, pana la urma, daca atunci cand am coborat in statia de metrou Anguk nu ar fi turnat cu galeata! Si oricum, eram uda deja de la ploaia de dimineata...Desi era doar 4 dupa-amiaza, cerul era intunecat din cauza ploii si nu stiam cum sa ma descurc mai bine, tinand cu o mana umbrela si cu cealalta aparatul de fotografiat, pe care incercam din rasputeri sa-l feresc de apa de ploaie. Pozele le faceam tinand umbrela intre obraz si umar...In aceste conditii mi-a pierit repede cheful si am renuntat, dupa ce m-am plimbat putin doar prin periferia cartierului. De muzee nici nu mai putea fi vorba, pentru ca trebuia sa patrund mai adanc intre case, pe stradutele inguste si aproape pustii. Iar o a treia mana, cu care sa tin harta, pentru a nu ma rataci prin  labirint, nu aveam...

Trec pe langa niste case de oaspeti sau hosteluri si apoi vizitez sediul unei organizatii non-profit, unde oamenii se pot familiariza cu cultura hanok-ului.
Initial, Bukchon a fost partea orasului in care locuiau Yangban, familiile nobile, bogate si puternice, precum si membrii clanului regal. Acum locuiesc aici descendentii lor si oameni care s-au mutat abia in secolul al 20-lea, inclusiv artizani si artisti. Cele mai multe hanok-uri contemporane au fie forma de "U", fie de patrat cu o mica curte interioara. Desigur ca, in timp, casele au fost renovate, iar in interior au fost introduse facilitati moderne.













18 comments:

Claudia Mihaila said...

Ca de obicei, foarte interesant si fotografii foarte frumoase!

VertAnge said...

Foarte dragut satul acesta!
Pentru ploaie, recomand o pelerina. E mai usor de transportat, permite purtatorului sa aiba mainile in permanenta libere si daca bate vantul, protejeaza mult mai bine decat umbrela.

Unknown said...

oameni care stiu sa pretuiasca trecutul. bine nu sunt in masura sa zic daca au facut un kitsch sau nu, dar pentru mine faptul ca nu au darimat ceva plin de istorie ca sa construiasca cine stie ce aberatie, arata ca tin la indetitatea lor ca popor. frumos.

Traveling Hawk said...

Multumesc, Claudia!

Traveling Hawk said...

Ai dreptate, VertAnge! De data asta n-am luat cu mine, ma asteptam la timp frumos ca doar era sfarsitul lui aprilie! Teapa! Dupa cum am vazut la postul lor TV, la KBS, au precipitatii de pana la 600 mm (luna trecuta), cat n-avem noi intr-un an!

Traveling Hawk said...

Le-au conservat foarte frumos, pharaonx, nu e kitsch. Oamenii se straduiesc sa le pastreze, desi primaria ar vrea uneori sa le darame (nu pe astea, care sunt compacte si sunt folosite si in scop turistic), sa construiasca ceva modern, dar oamenii se impotrivesc. Sunt si straini care au cumparat astfel de case si stau inb ele.

VP said...

So much wood, I like it!

Randy said...

Bet it was fun to walk around this area.

ruma said...

Hello, Traveling Hawk

Artful Scenes are really grand.

It seems to spread through my very front immediately.
Your splendid photography enhances charm still more.

Thank you for showing splendid works.

Have a good weekend.
From the Far East.
ruma

Traveling Hawk said...

It is the characteristic of their traditional homes, VP!

Traveling Hawk said...

Yeah, especially with rain pouring on me, Randy:) Just kidding, rain aside, it was a nice walk and full of surprises.

Traveling Hawk said...

Thank you, Ruma, for your appreciation. It is really a nice part of Seoul, full of tradition.

I wish you a wonderful weekend!
Greetings from Romania!

Doug Hickok said...

Utterly charming! I am amazed at the beautiful artistically designed details that you capture with your camera. Wonderful work Traveling Hawk! I hope you have a great weekend!

Birdman said...

What sights in this area.

Traveling Hawk said...

You are generous, Doug, thanks!

Traveling Hawk said...

Hi, Birdman! Thanks for the visit. If you like what you see, please come again. I had a glimpse on your blog too. When I will be home (hence a better conexion) I'll read more of it.

RIZALENIO said...

Wow! Very clean village. The 4th photo - is that an al fresco cafe? I love that kind of setting. This is the beauty of seeing these photos. I can tell so many stories eventhough I was not there personally. Happy weekend, my friend.

Traveling Hawk said...

Yes, it is, Rizalenio:) It's a pity that the weather was not good and that I waited till the last day to go there...

I am here, in my cabin in the mountain, for several days and it is very hot. Have a great Sunday!