Thursday, September 22, 2011

Vacanta in Muntenegru 10. Plajele din Ulcinj / Montenegrin Vacation 10. The Beaches of Ulcinj

Ulcinj has 33 km coastline of which 18 km are beaches: sandy, with pebbles, rocky. One for everybody. We visited only five of them and I show you now photos from there.

The Great Beach (Velika Plaz) has 12 km of fine sand but very many tourists! Way too many for my taste, so we only visited shortly, when we came back from a day trip to Shkoder, in Albania. Then, the Little Beach (Mali Plaz), with only 650 m, is in the center of the town and it is closed at 6 p.m. I was impressed by the fact that they clean it immediately. Liman I beach is a little, romantic one, with pebbles. May be Liman II is a little larger but it is a concrete beach, not very inviting in my opinion.


The beach I really liked because it is something of the air of a Greek beach there, is the Valdanos Beach. To reach it, one has to pass by some wood vacation houses called "kolibe", through an olive grove, and I love olive trees! I am fascinated by their trunks. On our way home, we also saw some old graves in a Muslim graveyard.

Din cei 33 km de tarm care fac parte din teritoriul orasului Ulcinj, plajele reprezinta 18 km. Cand vorbesti despre ele, trebuie sa incepi prin a spune ca se gasesc aici si plaje cu nisip, si cu pietris dar si stancoase, pentru toate preferintele. Noi am vizitat cinci dintre ele.

Plaja Mare (Velika Plaz) are o lungime de 12 km de nisip fin. Adancimea apei creste foarte lin, asa ca este indicata pentru familiile cu copii mici. Din punctul meu de vedere, marele sau neajuns este aglomeratia, de aceea nici nu am stat acolo. Ne-am oprit doar pret de o baie, la intoarcerea de la Shkoder, Albania. (Orasul albanez era foarte aproape de Ulcinj, asa ca am hotarat sa il vizitam cat eram inca in Muntenegru, fiindca in ziua in care ne-am indreptat spre locatia din Albania unde urma sa mai stam o saptamana, nu am fi dispus de atat de mult timp.)
 Plaja Mare
Plaja Mica  (Mali Plaz) era usor de vazut de pe terasa noastra. Aflata in centrul orasului, intr-un mic golf marginit de fortareata Orasului Vechi, si aceasta plaja este foarte aglomerata. Este usor de inteles de ce daca va spun ca are doar 650 m lungime. La ora 18 ea se inchide, turistii sunt evacuati si plaja este imediat curatata de echipe de muncitori, dotati cu saci mari din plastic, in care aduna toate gunoaiele. Lucrul acesta m-a impresionat in mod placut.
 Plaja Mica
Nu departe de acesta plaja se afla alte doua plaje mici. Liman I este doar un mic petec de nisip grosier, amestecat cu pietris, un loc foarte pitoresc.
 Liman I
Liman II este putin mai mare dar dispune doar de o mica plaja betonata.
 Liman II
Plaja care mi-a placut cel mai mult a fost Valdanos. O mica plaja (400m) cu pietre albe, rotunjite, strajuita de un palc de pini. Accesul se face trecand pe langa niste casute de vacanta din lemn (kolibe) si apoi printr-o rezervatie de maslini, care contribuie in mare masura la aerul grecesc al locului.
 Valdanos
La intoarcere am zabovit mai mult printre maslini, de ale caror trunchiuri sunt fascinata. De sus am mai aruncat o privire spre golf.
In drum spre Ulcinj, am trecut printr-un cartier unde mi-au atras atentia niste morminte mai vechi dintr-un cimitir musulman.
Mai exista si alte plaje mai mici, unele cunoscute doar de localnici. Evident, nu trebuie uitata nici plaja de nudisti de la Ada Bojana, una dintre cele mai mari de acest fel din Europa. Si daca intre toate aceste plaje nu gasesti nici una care sa-ti fie pe plac, o iei spre nord, de-a lungul tarmului si te opresti unde-ti place!

26 comments:

Randy said...

Interesting trees. Love the beach shots too.

Liliana said...

Plajele sunt mai salbatice asa. Totul imi aduce aminte a spatiu in care n-a ajuns inca prea multa civilizatie :).

In schimb cimitirul e interesant. Nu stiam ca si musulmanii au pietre comemorative.

Traveling Hawk said...

Thanks, Randy! Have a nice day!

Traveling Hawk said...

Eu stiam, fiindca mai vazusem in Turcia dar mai altfel. Am trecut si pe langa unul mai nou, unde pietrele erau din marmora alba si mai stilizate, dar astea mi s-au parut interesante, mai ales ultima, cu lichenii aceia pe ea. O zi buna, Liliana!

pharaonx said...

cred ca cele mai frumoase sunt plajele salbatice, dar oricum nu cred ca vor mai rezista si ele mult pina la "a fi civilizate".
frumoase trunchiurile "chinuite".

Traveling Hawk said...

Asa cred si eu, pharaonx. Va trebui sa le cautam in cele mai izolate locuri.

Cristina DUMITRU said...

Foarte interesante monumentele funerare turcesti. Asa ceva am vazut in Balcic si mi-au placut foarte mult.
Frumos surprinse imaginile printre maslini.

Traveling Hawk said...

Multumesc frumos, Cristina, pentru ca citesti atat de atent blogul meu!

joo said...

These old ancient trees are fabulous, and I love rocks - wow, I miss the sea:)

VP said...

What a beautiful and rugged coast, Montenegro is full of surprises...

Traveling Hawk said...

I love those olive trees, Joo!

Traveling Hawk said...

May be you will try to see it for yourself, VP!

Phivos Nicolaides said...

Incredible place amazing photos!!

Traveling Hawk said...

Thanks a lot, Phivos!

Duncan D. Horne - the Kuantan blogger said...

Well, I love beaches! And they are really great holiday houses by the beach.

Duncan In Kuantan

Traveling Hawk said...

Well, they are not exactly by the beach, there are still 3-4 km but they are near enough.

T.O. Geezer aka ~Ron said...

Great Photos! The beach looks fantastic!

God bless and have a nice day :-)

~Ron

BTW, Thanks for your recent comment on my blog :-)

Traveling Hawk said...

You are welcome, Ron! Thanks for the comment too:)

黄清华 Wong Ching Wah said...

A beautiful place to visit ...
Take care ~
Enjoy your weekend !
Thanks for your kind words in my recovery from the eye surgery, I hope to be taking pictures soon.
Take care.
Wong

Life Ramblings said...

the beach looks absolutely beautiful and inviting. it looks even lovelier when it's not over-crowded. those trunks look very intriguing.

Traveling Hawk said...

Hello, Wong! Welcome back! I am glad you had a good recovery. We are waiting for you in the blogosphere!

Thanks for the visit and appreciation. Have a nice weekend!

Traveling Hawk said...

Thanks, Life Ramblings! That's the reason I love olive trees, they are not alike and are very interesting.

cartim said...

Ce imi place la Montenegro este perceptia aceea ca marea se imbina cu dealurile sau cu stanciile....Mi-au placut calutii aceia , foarte draguti!

Traveling Hawk said...

Da, e acelasi peisaj ca in Croatia, Cartim!

Rizalenio said...

Life, as they say, is better at the beach. Looking at your photos now, it's a huge confirmation. Love the photos with sunshine in the sea. Love the unique-looking trees too.

Traveling Hawk said...

Thanks, Rizalenio! There are alot of beaches there, one for every vacation day.