Tuesday, December 13, 2011

Padova/Padua

Legend has it that Padua was founded by a Greek, named Antenore, who came from Troy. The sarcophagus, called Antenore's Tomb, seems to confirm the legend as, in 1274, was discovered here the skeleton of a warrior. Behind the tomb, Palazzo Romanin Jacur, now the location of the regional council.

I visited some major touristic objectives like: 
  • Church Santa Maria del Carmine(having in fromt Petrarca's monument)
  • Il Duomo/the Cathedral and Baptisery (Michelanagelo participated to the planning and designing)
  • I saw the magnificent entrance of the Palazzo Bo, the main building of the university (1222)
  • I strolled on the streets admiring the porticos and the rests of the "citta murata" (stone-walled city)
  • Scrovegni's Chapel - a wonder made possible by Giotto (UNESCO treasury)
  • Eremitani Church (1276)
  • Basilica di Sant'Antonio (1232-1300), in Santo's Square (this is the second largest church in Italy, after San Pietro in Rome)
  • the wonderful Piazza del Erbe, Piazza della Frutta, Piazza dei Signori, with the magnificent Palazzo della Ragione (1218-1219)and the Loggia della Gran Guardia
Only one day was my visit in Padova and I left with regrets from this beautiful town, with so many to be seen. If you plan a trip to Italy, don't miss Padova!

Legenda spune ca Padova ar fi fost fondata de Antenore, un grec venit din Troia si esuat undeva in apropierea localitatii de astazi. Faptul ca, in sarcofagul care ii poarta numele, s-ar fi gasit, in 1274, scheletul unui razboinic, ar parea sa sustina legenda. Sarcofagul se afla in fata cladirii care adaposteste azi Prefectura (Palazzo Romanin Jacur) si este un monument care a scapat de toate vicisitudinile istoriei locului.
 Palazzo Romanin Jacur
Mormantul lui Antenore
Pe drumul de la gara spre centru, mi-a atras atentia aceasta priveliste. Mai tarziu aveam sa descopar si biserica aceea, Biserica se numeste Santa Maria del Carmine si are o frumoasa fatada din secolul al 14-lea. In fata sa se afla statuia marelui poet Francisco Petrarca, care si-a petrecut la Padova ultima parte a vietii. Impreuna cu Dante si Bocaccio, el formeaza grupul celor trei mari scriitori ai secolului al 14-lea.
 Santa Maria del Carmine
statuia lui Petrarca
In centru, in Piata Domului, se ridica Catedrala orasului la a carei proiectare a participat si Michelangelo. Padova este un oras in care pictorii renascentisti s-au manifestat din plin. Alaturi de Catedrala, Baptiseriul (1552) are peretii acoperiti de frescele lui Giotto.
Il Duomo
Palazzo del Bo este cladirea principala a universitatii, a doua ca vechime din Italia. Ea a fost infiintata in 1222, dupa cea din Bologna. La vremea infiintarii universitatii, strada era ocupata de macelarii. Un han al macelarilor, numit Hospitium Bovis este cel de la care si-a luat numele universitatea.
intrarea in Palazzo del Bo, deasupra careia strajuieste leul venetian
Fiind luna decembrie (1998), orasul era impodobit de Craciun. Arcadele sprijnite pe coloane din piatra, caracteristice atator orase din nordul Italiei, ii dadeau un farmec aparte. Numeroase palate mici, completau aceasta impresie. Sa nu uitam nici ca Padova era "citta murata", adica un oras inconjurat cu ziduri de piatra, din care au mai ramas cateva vestigii.
 Cafeneaua Pedrocchi (1831)
Unul dintre ele mai cautate obiective din oras este Capela Scrovegni (1303-1305), datorita peretilor sai acoperiti de frescele lui Giotto. Capela este mica si, vazuta din afara, nu impresioneaza deloc. O data ce ai intrat insa in interior, te izbeste albastrul intens al fundalului folosit de artist pentru a ilustra episoade din Biblie. Giotto era deja cunoscut pentru lucrarile sale d ela Asissi si Roma, iar in Padova lucrase deja la Basilica Sf. Anton si la Palazzo della Ragione. Fotografierea este interzisa in interior (oricum aparatul meu de atunci nu ar fi reusit performanta), asa ca trebuie sa vedeti singuri aceasta splendoare. Am citit pe internet ca acum turistii sunt tinuti 15-20 de minute la intrare pentru a le mai scadea temperatura corpului care, altfel, ar dauna frescelor. La data vizitei mele nu se proceda inca asa. Capela Scrovegni face parte din patrimoniul UNESCO, ca element cultural.

La 10-15 minute de mers se afla Biserica Eremitani (1276), renumita pentru tavanul sau construit de Giovanni degli Eremitani, un faimos constructor de poduri si fortarete, al vremii sale. Tot aici se afla morminte ale familiilor bogate din Padova.
Biserica Eremitani
In Piazza del Santo se afla Basilica Sf. Anton, o adevarata emblema a orasului, construita in  perioada 1232-1300. Ea este a doua ca marime in Italia, dupa San Pietro din Roma. In interiorul sau se afla moastele sfantului, fapt care atrage anual numerosi pelerini, mai ales la marea procesiune care are loc la 13 iunie.
 Piazza del Santo
Basilica Sf. Anton din Padova
Cele doua celebre piete, Piata Fructelor si Piata Ierburilor, reprezinta un punct de intalnire nu doar al turistilor ci si al localnicilor. Intre ele, Palazzo della Ragione, fost tribunal al Padovei, construit intre 1218-1219. In secolul al 17-lea li s-a adaugat si Piazza dei Signori, cu frumoase palate, intre care Palazzo Capitano.
Palazzo della Ragione, cu Torre degli Anziani (1200)
 Piazza dei Signori
Aici se afla si Loggia della Gran Guardia. Construita din piatra de Istria, poarta se sprijina pe patru coloane dorice. Este decorata cu leul venetian, cu stravechiul orologiu, iar deasupra acestuia, cu statuia astronomului Giovanni Dondi care a construit orologiul si i-a reglat mecanismul (1344).
Loggia della Gran Guardia
Torre del Orologio
O zi, atat a durat excursia mea in acest oras minunat care este Padova! M-am despartit cu greu de el, lasand in urma multe minuni pe care nu am apucat sa le vad. Daca in vacanta voastra viitoare mergeti in Italia, nu ocoliti Padova!

31 comments:

Duncan D. Horne - the Kuantan blogger said...

I really need to visit Italy. So much history!

Traveling Hawk said...

Italy is a treasury of history and art in Europe, Duncan.

Bia said...

Italia este țara mea de "suflet de călător" :) La Padova cred ca m-am îndrăgostit de ea, a fost momentul perfect al vizitei din 2009 când am văzut orașe mult mai populare (Veneția, Verona, Bologna) toate frumoase, dar nu atât de "intime" ca Padova. Povestea ta de azi m-a întors la Padova virtual pentru că deși de atunci, din 2009 am mai vizitat Italia de 3-4 ori am ajuns mereu in alte regiuni si pe la Padova n-am mai dat. Multumesc!

P.S. Nu stiu daca ti-am spus vreodata, dar imi place cum descrii, e multa documentare in articolele tale, pe langa latura sentimentala a relatarii transpare una documentara rar intalnita la blogurile de travel de pe la noi.

RIZALENIO said...

My first time to hear Padova. Very beautiful place.

Traveling Hawk said...

Bine ai venit, Bia! Iti multumesc mult pentru comentarii.

Traveling Hawk said...

It is not so much visited by the tourists as other Italian towns, Rizalenio! Thank you for the visit.

joo said...

It's a fabulous place with great plazzas:)
I was in the UK for a couple of days - simply can't help visiting London at this time of the year!
have a great afternoon:)

Traveling Hawk said...

Thank you, Joo! I have never been in London during this season.

VP said...

Don't remember much of Padova, I have been there a long time ago, and your nice set of pictures helps a lot...

Unknown said...

Imi amintesc cu placere de Padova, e ultimul oras pe care l-am vizitat la prima mea excursie in Europa, in 1998. M-as intoarce acolo cu placere.

Phivos Nicolaides said...

Another great and historical place to be!!

Traveling Hawk said...

Glad to be useful, VP!

Traveling Hawk said...

Si mie mi-ar placea sa mai vizitez acest oras, Apollo. Ar mai fi multe de vazut.

Traveling Hawk said...

Thank you, Phivos!

Randy said...

I love all of the details in the architecture.

Traveling Hawk said...

Padova is a nice and interesting place, Randy. Thanks for the visit!

magda said...
This comment has been removed by the author.
magda said...

Indeed, he is absolutely right, dear friend of mine!
Wonderful city, so interesting buildings and history!
I was impressed that await tourists, so to reduce body heat, not to damage the frescoes!
This shows great responsibility and respect, the treasures of their country!
I'm very sorry fro translator :(
Many greetings and kisses

Traveling Hawk said...

Thank you so much, Magda! I wish you happy days during Christmas! I will be away but I come back after the Christmas.

Helma said...

Traveling Hello Hawk,

I read ke passion about this city of Padova. You tell also praised and if we ever come in Italy, we really have to visit this city.

When I see pictures of this impressive church than I watch it with awe. What a nice given it up close to witness.

Greetings, Helma

ruma said...

Hello, Traveling Hawk.

  Lovely your works, full of JOY!

  Thank you World-wide LOVE.
  and, your Support.

  The prayer for all peace.
  I wish You all the best.

Have a good weekend.
Greetings.
From Japan, ruma ❀

Doug Hickok said...

These are fantastic pictures from one of my favorite Italian cities. Wonderful :^)

Francisca said...

I had to look up the city name on a map, only to learn that I drove right past in on the E70/A4 a couple of years ago on our way from France to Austria. We did not stop in Padua and that seems a pity, looking at your photos.

J_on_tour said...

There were elements of this post that reminded me of my trip yo Venice 4 years ago, then again it's not too far away.

LifeRamblings said...

very cool. i've always enjoyed seeing your photos of interesting places.

Traveling Hawk said...

Thanks, Helma! It's a city worth to be seen.

Traveling Hawk said...

Thank you, ruma, for the kind words.

Traveling Hawk said...

Thanks, Doug!

Traveling Hawk said...

It's a pity indeed, Francisca. May be next time...

Traveling Hawk said...

Thank you for the visit, J_on_tour!

Traveling Hawk said...

Thanks, Life Ramblings! I like your photos too.