Friday, March 2, 2012

Calator in Thailanda 30. Din nou despre mancare / Traveller in Thailand 30. Again About Food

Eating in Bangkok can be expensive or very cheap (street food). We choosed the medium to low variant, eating mainly in malls. One was very near out hotel and. Coming back after a day of visits, we stopped twice at the same Chinese restaurant where we have eaten very well. We ale dined at Black Canyon Coffee, near Baiyoke Tower or at Bon Pain, near the Grand Palace.

All you may see in the photos bellow is pork or chicken. We didn’t eat odd things. It is true that, on the streets, many dishes looked good, but we avoided them. We had not the courage, even if in our hotel room there was Imodium or other medicines… 

Never did we exceed 18 euros for 3 persons, eating one main course with rice, and having a drink (beer, lemonade or natural juices). A piece of cake was 1.75 euros and it was very good.

I think it is easy to guess what our main courses were, looking to my photos. And after so much work,  a little siesta could do no harm…

In Bangkok se poate manca foarte ieftin (pe strada) si foarte scump. Noi am ales varianta mediu spre ieftin, mancand mai ales in malluri. Am fost avantajati de faptul ca era unul foarte aproape de noi, asa ca seara, cand veneam spre “casa” ne-am oprit de doua ori la acelasi restaurant …chinezesc, unde am mancat foarte bine.
Am mai cinat la Black Canyon Coffee, un lant de cafenele unde se serveste si mancare, in apropiere de Baiyoke Tower. Mancarea a fost mai buna in alta parte, iar prepararea si servitul ei au durat cam mult, asa ca nu am repetat experienta desi aveam o asemenea cafenea si la coltul strazii “noastre”.
In general, la mall se poate opta intre mancare thailandeza sau chinezeasca si fast food. Localurile sunt curate, serviciul rapid, preturile bune.
Tot ce vedeti este pui sau porc, "ciudatenii" nu am fost tentati sa mancam. E adevarat ca pe strada multe lucruri pareau foarte bune, dar carnea cruda de pui stand la soare in Sukhotai imi ramasese in minte si, impreuna cu alte constrangeri culturale, m-a facut sa renunt. N-am avut curaj, desi farmacia mea era garnisita cu Imodium si alte asemenea...

Ca sa va faceti o idee despre cati bani va trebuie pentru a manca in acest stil, iata cateva "bill-uri":
  • carne de porc cu miere, la gratar;  carne de porc cu cashew; un bol mare de supa cu legume, o limonada si doua beri Zingtae (chinezesti) - 698 bht, adica 17 euro (la restaurantul chinezesc din mallul de langa noi)
  • 2 portii carne de pui cu cashew; carne de porc dulce-acrisoara;1 lapte prajit; 1 portie clatite din faina de taro; 2 limonade si o bere mica Tsingtao = 753 bht adica 18.50 euro (acelasi restaurant chinezesc din mall)
  • 6 bucati dim-sum (un fel de galuste fierte la abur); o supa de ciuperci; spaghete cu costite de porc si ciuperci; carne de porc cu spaghette; carene de porc crocanta; 2 freshuri de portocale si unul de guava - 338 bht sau 8.50 euro (restaurantul chinezesc din mallul MBK, Piata Siam)
  • 2 supe crema de ciuperci, 2 croissanturi si o placinta - toate cu cascaval si sunca, 2 smoothies si un cappucino - 550 bht sau 13.50 euro (la Bon Pain)
  • carne de porc cu sos; aripi de pui; carne de porc crocanta si cate o bautura racoritoare din fructe - 449 bht sau 13 euro (la Black Canyon Coffee)
Meniurile au fost pentru 3 persoane si fiecare portie era insotita, automat, de un bol cu orez. Sumele mentionate sunt fara bacsis, care a fost de 10-15 bht.

Imi pare rau ca nu am fotografiat torturile, foarte frumos ornate si foarte gustoase dar iata aici cateva tarte si snacks-uri, ca sa va faceti o idee despre arta cofetarilor:
O felie de tort costa 70 bht adica 1.75 euro (cu crema de ciocolata, ceai verde si portocale). Un rasfat de ziua mea, petrecuta la Bangkok.

Si dupa atata mancare, o mica siesta nu strica, chiar in local, la Bon Pain, vis-vis de Marele Palat...


18 comments:

Joop Zand said...

Looks all very good....... nice shots again.

Greetings, Joop

Traveling Hawk said...

Thanks, Joop!

joo said...

Looks delicious! I love Thai food, however never tried it in Thailand!
Very interesting post.
Have a nice weekend!

Traveling Hawk said...

Thank you, Joo! Everything we ate was good. A nice weekend to you too!

黄清华 Wong Ching Wah said...

The first few dishes certainly beats the fast food !

Anonymous said...

all the delicious food...I need a nap just looking ;-)

Barbara/myth maker said...

Well, that sure got me hungry! Good food shots!

Traveling Hawk said...

It was not fast food, Wong! Thanks for the comment!

Traveling Hawk said...

You surely was hungry when you looked at the photos, Theanne!

Traveling Hawk said...

Welcome, Barbara/myth maker, and thank you for the comment!

VP said...

I am glad to see there is a Burger King around there...

Traveling Hawk said...

;) V.P. McDonald's too..But there are also Italian restaurants:)

magda said...

Oooo my friend, so delicious post!!!
I want all of them!!!!
The snacks are masterpiece!!!!
Have a wonderful weekend!

Dani P. said...

Arata bine, cu tartele pe primul loc. Suc de guava ? Mmmm, cred, ca as consuma muuulte fructe intr-o calatorie acolo ...

Traveling Hawk said...

Yes, they look great, Magda!

Traveling Hawk said...

Asta am facut si noi, Dani...Torturile au fost insa pe primul loc, mai ales cel cu crema de ceai verde!

Helma said...

think I suddenly start to get cravings, mjammie .......

Traveling Hawk said...

I understand you like Thai food, Helma :)