Tuesday, July 17, 2012

Arigato, Japonia! 39. Vila Okochi Sanso, Arashiyama / Arigato, Japan! 39. Okochi Sanso Villa in Arashiyama


Okochi Sansa Vila and its garden were constructed during a period of 30 years by Okochi Sansa, a very popular actor of the mute Japanese film. It is a wonderful place, where you may wander in a big garden, viewing different panorama of Kyoto. A tea ceremony house, a little shrine, a covered viewing terrace adorned the property.


Initial am vrut sa ocolesc vila, sa vad altceva, apoi – nu stiu ce – m-a facut sa ma rasgandesc si sa intru totusi. Intrarea e mai scumpa ca in alte parti (1000 yen) dar include si un ceai verde, servit in gradina. De la poarta, o alee duce chiar acolo. Am baut ceaiul si am mancat prajiturica cu pasta de fasole rosie, care serveste la indulcirea sa, absorbind intre timp peisajul din jur. Se zarea acoperisul vilei si intrarea in curte, spre care m-am si indreptat apoi.

Vila aceasta si gradina care o inconjoara au fost construite, pe parcursul a 30 de ani, de catre proprietarul sau Okochi Sanso, un foarte popular actor al filmului mut japonez.
de la poarta spre ceainarie
intrarea in curtea vilei
Rand pe rand, am observat toate detaliile, tori de piatra si felinarele care luminau terasa vilei si apoi mi-am indreptat privirea spre panorama indepartata a orasului Kyoto.
 panorama orasului Kyoto
Construita la poalele Muntelui Ogura, gradina este punctata de pini, ciresi si artari, care confera diverse pete de culoare, functie de anotimp. Statui si felinare de piatra marcheaza poteca care serpuieste prin gradina.

altarul din gradina
O casa pentru ceremonia ceaiului si o terasa de lemn, acoperita, pentru admiratul privelistii sunt binevenite puncte de popas, la fel ca si micul altar personal, unde actorul venea sa se reculeaga. Okochi era un mare admirator al filosofiei Zen si acest lucru se reflecta in gradina. 

casa pentru ceremonia ceaiului
Intr-o parte a sa, se invecineaza cu valea raului Hozu, ceea ce da o nota in plus peisajului.

Cred ca putina lume vine aici, cel putin dintre turistii straini. Cand am fost eu, doar doua japoneze se plimbau, ca si mine, pe acolo. E pacat, pentru ca privelistile pe care le ofera gradina, in diferite colturi ale sale, sunt de neuitat.

6 comments:

Randy said...

Lovely landscaping.

Traveling Hawk said...

It's beautiful there, Randy!

Helma said...

I think immediately that this is a wonderful place to walk Traveling Hawk, and it is that I live too far away but otherwise I certainly made ​​a walk :-) Now I can at least enjoy the photos.

Traveling Hawk said...

Thanks, Helma, my thought exactly! :)

LifeRamblings said...

wow such a beautiful setting, so calm and peaceful.

Traveling Hawk said...

an exquisite garden