Monday, September 24, 2012

Ilustrate din Apuseni 10. Valea Iarba Rea / Postcards from the Apuseni Mountains 10. The Bad Grass Valley

In the Apuseni Mountains, in the Garda de Sus village, there is a place called Bad Grass Valley. I like a lot to walk here, and I asked from where this unjust name came from?! The villagers said that the name came from the plants growing here, which are not eaten by the animals! May be, but for a tourist this place is enchanting. Judge for yourself!

Before I enter the valley, I always admire the flowers from this house. Then passing near a storage, I enter the valley which looks like a real botanical garden for me. What's your opinion?

In Apuseni, in Garda de Sus, exista un loc numit Valea Iarba Rea. Imi place mult sa ma plimb pe acolo si de aceea am intrebat de ce s-a dat locului un nume atat de nemeritat. Satenii spun ca numele s-ar trage de la plantele care cresc pe acolo si care nu sunt pe placul vitelor! Asa o fi, dar pentru un turist ele sunt o incantare a ochiului, dupa cum singuri puteti judeca.

Inainte de a intra pe drumul forestier, admir intotdeauna florile de la aceasta casa:
Apoi, trecand pe langa o magazie, intru pe vale.
pe Valea Iarba Rea
Ce parere aveti? Nu vi se pare o adevarata gradina botanica?

22 comments:

Joop Zand said...

Lovely shots from that nice nature.....lovely to see these pictures.

Greetings and a nice week, Joop

VP said...

The wood decorations of that building are amazing!

Traveling Hawk said...

Thank you, Joop!

Traveling Hawk said...

They use to adorn the houses that way, in that part of the country, VP. Thanks for the visit!

Adrian L. said...

Mi se pare o idee extraordinara de miniserial si parca intr-adevar fiecare nou episod ne înfatiseaza o alta fotograma din acea zona. Lecturând aceste ultime episoade (ultimele 4) am descoperit ca în mod surprinzator, dar cu atât mai placut, ne aflam în fata unui serial peren, care are deja o longevitate remarcabila si care continua sa creasca, adaugându-si noi marci de continut, noi valente si - de ce nu - noi chemari catre drumeti de a calca prin acele locuri binecuvântate si de a redescoperi ceea ce ochiul ager al Soimului calator a sesizat, permitând ulterior transpunerea pe hârtie a unor astfel de impresii si descrieri.

Traveling Hawk said...

Ca de fiecare data esti foarte amabil, Adrianm multumesc! Adevarul e ca mi se pare ca pentru nevoile de cautare ale userilor, o grupare de acest gen este un ajutor. Ai imediat toata informatia pe care o poate oferi un blog despre destinatia respectiva. De aceea le-am reunit sub un titlu comun, chiar daca au fost scrise la date diferite.

cartim said...

Imi intorci cutitul in rana :) Aeashi a fost la Berlin, tu ai fost in munti, iar eu inca nu stiu daca am sa ajung intr-unul din aceste locuri....

Imaginilesnt deosebit de frumoase , florile, verdeata si cabanele ..frumos, minunat...

Randy said...

I love all of the colorful flowers.

Traveling Hawk said...

Nu asta mi-a fost intentia, cartim:) Arashi a fost plecata cu jobul si pe langa, a mai vazut cate ceva in weekend, iar eu am stat acolo (unde stau in fiecare vara) 6 saptamani - e a doua casa. Vei ajunge si tu prin acele locuri, mai este timp...Eu iti tin pumnii!

Traveling Hawk said...

I love the flowers too, Randy. Thanks!

Dani P. said...

Wow, ce locuri extraordinare !!! O frumusete !!! M-as pierde cu orele in paradisul botanic din valea aia ... mai bine, ca-i iarba rea, cresc plantele in voie :)

黄清华 Wong Ching Wah said...

Very familiar sense of Architectural Elements !

Traveling Hawk said...

Ai dreptate, Dani, asa sunt mai ferite de vaci. Sunt o multime de vai frumoase pe acolo, unde iti poti pierde pasii. Acum, toamna, e o nebunie de culori, daca prinzi o zi frumoasa:)

Traveling Hawk said...

I'm glad, Wong, that you discovered here familiar sights!

RIZALENIO said...

Indeed, an enchanting place. I like the flowers and plants growing in it too. Very relaxing sceneries.

Traveling Hawk said...

Yes, it is, Rizalenio! Thanks for the visit.

Kumiko said...

Very beautiful scenery!
Cosmoses are really beautiful.
And this is lovely carriage.
Beautiful photos,Traveling Hwk!

Traveling Hawk said...

Hi, Kumiko! Glad to "hear" you again!

Rama Ananth said...

Time and again, I am drawn to your blogs, for the pictures of the various places visited by you. It never fails to satisfy my hunger for travel to exotic places. Thank you.

Traveling Hawk said...

I thanks you, rama, for coming on my blog!

Helma said...

I totally agree emt you Travelig Hawk, it is indeed like a botanical garden. All those beautiful flowers and there will I instantly happy :-) Also you rivers have very nice set.

Traveling Hawk said...

It's beautiful there, Helma. Thanks!